Tuesday, March 31, 2009

Kevad südames


Käes on ju tegelt kevad, kuigi õues ilm seda ei näita. Kuid sain tehtud täna hommikul ühe idee, mida ma mitu kuud mõttes mõlgutasin. Olen viimasel ajal lisaks meie rahvusliku teema kõrvale võtnud ka idamaise kultuuri ja proovisin, siis oma ideed Jaapani kirsipuust.
See on ka üks asi, mis läheb raamatukogusse. Seal toimub emadepäevale pühendatud käsitöö näitus-müük, kutsun kõiki vaatama ja ostma midagi ilusat ja mis peamine, käsitööna tehtud kink :)
Koht siis Tartu Karlova Raamatukogu, mis asub E-Kaubamaja 2 korrusel
Võtan siis kokku selle eelmise nädala, Roosi Äris tegin 2 õhtul järjest köitmist ja see oli nii lahe, olen juba pool Eestit läbi käinud sellega. Kahjuks on ka kõik see kaasa toonud palju paha, kuid õnneks hea muudab kõik paremaks :) Tundub, et inimestele on nagu pinnuks silmas, et keegi midagi teeb. Kuna olen saanud mitmeid kirju, siis ütlen ka siia ühe korraga, et mul oli väike isekas soov rännata mööda Eestit ja kohtuda nendega, kes muidu selle sinise ekraani tagused tuttavad olid. Väga väär on nüüd arusaam ja õrritus, et see on "vikialbum" või "vikitehnika"....lugege seda http://vaatan.blogspot.com/ inimene on täpselt tabanud ja kirja pannud kõik selle, mida see õpetamas käimine endast kujutas. Seega teeme nii, et ma ei kuuleks rohkem ühtegi vihjet, kuidas jälle öeldi. Keegi ei käi ninaalla viskamas, et keson õpetab arhailist tikandit et see on nüüd tema tehnika, või laantelapse paeltikand, jne...
Tean, et see võis tunduda virisemisena, aga nagu ma kallile tumevalgele ütlesin, et üritan olla tugev ja rõõmus, aga vahel ikka murrab meele kurvaks teadmine, et ühest foorumist lahkudes, kaotasin oma suure koguse sõpradest ja lisaks sellele kuulen veel tagantselga asju.
Ma ei ole ainukene köitmisega tegelev inimene Eestis ja ma pole kordagi ennast ise pakkunud mitte ühegi kursuse juhendajaks, seega ei saa ju olla kuulsusejanu kõige selle taga!
Mida see kursus mulle tähendab: Ma õpetan tavalisele käsitööst huvitatud inimesele kuidas teha mõnus ja lihtne köitmine kodus leiduvate vahenditega ja ennekõige kuidas taaskasutada vanu asju et luua neid midagi uut ja ilusamat....nii lihtne see ongi.
Huhh, sain natukene südant kergemaks, pidin selle välja kirjutama :)
Et siis neile tublidele asjaosalistele, tegin ka mõned kehvad (ei julgenud suurt kaamerat öösel Tartus tassida) pildid, et mida ja kuidas need tublid naised asjatasid :D
http://picasaweb.google.com/virgylia/KoitmisKoolitusRoosiaris#
Nii aga edasi rõõmsamatel teemadel.....
Tulevased päevad on palju tööd täis, mitu pulmakinki, juba on tulemas koolide-lasteaedade lõpetamised ja lisaks kõik need kokkukogutud materjalid, mis tuleb nüüd emadepäeva näitus-müügi jaoks valmis maalida/meisterdada :)

Päikest!



Posted by Picasa

9 comments:

  1. Ääretult kaunis nõude komplekt! Jaapani kirsiõied kõverike okste taustal on ääretult lummav vaatepilt. Ise võtan veel hoogu, õpin tehnikaid ja eks siis kunagi näeb, kuidas ja kas leiavad Jaapani kirsiõied ka minul mingisse kujusse.
    Albumitest - minu jaoks seostuvad need ikkagi Sinuga, olgugi, et tean et on Jaapani köitmine jne. Aga mulle meeldib isikustatud suhe - on hoopis kodusem öelda Vikikese albumid. Loomulikult on iseasi, kuidas keegi seda sõna-paari kasutab. Mina kasutan seda kõige paremas tähenduses! Tänud veelkord suurepärase õppepäeva eest!

    ReplyDelete
  2. Oh kui kaunis komplekt! Mina olen suur kirsipuu fänn ja tead, sa tegid õigesti et valisid sellise hallika tausta, sest see on parim valik. :)

    ReplyDelete
  3. Aitähh sulle, vot see pidev nime mainimine vist ongi kaasa toonud selle kadeduse/ülbuse ussi... aga peame vastu. Mul on hea meel, et sulle kursus meeldis, te olite megatublid õpilased, kõik on olnud megatublid :D

    ReplyDelete
  4. kas tassimaalimise töötuba ka teed? :)
    kuigi vaevalt üks töötoake kedagi niiii ilusasti maalima paneb (eriti kui oskusi-annet endal kaasa võtta pole töötuppa). tõeliselt ilusad tassid on! natuke kevadet siia lumesaju vahele kulub marjaks ära.

    ReplyDelete
  5. Täiesti SUPER-ILUSAD tassid!
    Köitmisest olen ka mina veel siia maani vaimustuses ja no ma ei kujuta ette, kas peaks siis jaapanist kellegi õpetama kutsuma????? Õpetab ju ikka see, kes kas või natukenegi oskab! Sellistele, kes vinguvad annaks kohe vastu hambaid! On ka mul siin igasugu erinevaid kokkupuuteid vinguajatega olnud ja vastik okas jääb hinge küll, aga noh püüame üle olla eks! Päikest sulle ja ole ikka sama tbli!

    ReplyDelete
  6. Tassid on megad!!
    Muus osas hoian suu kinni. See teema peaks juba lõpetatud olema.

    ReplyDelete
  7. Tahaks kah köitmise õpetust saada, kas Sa Pärnusse ei tule? Või oled juba käinud?

    Ja väga ilus komplekt, ma jumaldan jaapani kirsiõisi!

    ReplyDelete
  8. Võrratult kena komplekt, mind lummavad need kirsiõied juba tükk aega, aga mitte ei julge neid enda vaheseinte peale joonistada, ehk ei tule nii ilusad välja, kui nad mu mõtetes on.
    Aitähh veelkord ülilaheda õpitoa eest:)

    ReplyDelete
  9. Teadmis - alati, kui ma mõnda sinu blogi juhtun kaema on mul kohe hirmus tahtmine osta ja osta ja osta... Ja ma pole mingi ostuhull tegelt (omastarust vähemalt mitte)... Lihtsalt su asjad on ilusad... Poes ma ilusaid asju millegipärast ei näe...

    Ja ma pole unustanud, et ma tahtsin kotti... Ja nüüd ma tahaks ka tasse saada vist tegelt :)... Kuidas see tellimuse vormistamine nüüd täpsemalt käiski...?

    ReplyDelete