Tuesday, May 12, 2009

Igasugust

Jube suures koguses valmib hetkel tellimusi ja ka niisama katsetusi. 
Need tassid ja album on kaunistatud ühe minu lemmik teemaga....hiina dussimaal.
Sattusin peale blogile, kus üks ameeriklanna õpetab erinevaid tehnikaid ja see Magnoolia meeldis ülekõige. Tegin kohe katsetuse tasside komplektile...
...ja albumile, mis siiamaani valge lehena seisis ja ootas mingit pilti oma kaanele.
Sai valmis ka suht suur ja pikaldane maalimine, kus juba enne valminud ühele samasugusele põllele valmis siis viimased kaks kaaslast. Nagu ka juba eelmine kord sai öeldud, on lapsed grupipildi järgi maalitud, seega sarnased ;)
Ja jätkub minu E.Valteri vaimustus :D
Telliti krõlli rühmale kasvatajate kingid. Seega sain ka esimest korda maalida krõlli, niiiiiii vinge tegelane :D Tekkis kohe tahtmine see lastele seinale maalida ;)
Meenutan veel siinkohal mai kuu kursusi Roosi Äris...suvel muutub kursuste koht, jälgige minu kodulehte info suhtes.
Eks need teised asjad jää näitamata, kes teab mu uut picasa kausta kuhu kõik käsitöö nüüd ümber kolib, siis vaadake sealt ;)
Posted by Picasa

Thursday, May 7, 2009

PAELTELE ÕMMELDUD MÄRKMIK

Nagu lubatud tuleb järjest teile tuvustusi nende erinevate kursuste kohta ja tehnikate kohta, mida ma ise viljelen peale selle jaapani köite mida ka teie paljud õppinud nüüd olete minu käe all :)See tehnika on siis väga erinevate võimalustega köitmis stiil, kus paeltele õmmeldakse paberid ja lisatakse kaaned.
Ideaalne võimalus kasutada erinevaid paelu ja sidumisviise. Lisaks on ka erinevaid võimalusi kuidas teha kaaned või mismoodi ühendada need.
See kui palju pabereid ja milliseid panna on igaühe oma soov ja fantaasia, pole mingeid piiranguid, kuid tuleb arvestada nagu ka coptic bindingu puhul, et peab olema võimalus murda paberit pooleks!
Väike näide konkreetse tehnika kohta, kuidas valmis õmmeldud plokk on ühendatud valmis kaante külge.
Kõik näidatud näidiseid saab käega katsuda ka Roosi Äris...küsige julgelt müüjalt :)Homme lõpetame restaureeimise grupiga oma töid, tahangi kiita huvitatuid ja meil tulevad megailusad tööd :DRestaureerimise käiku näitan järgmine kord.....niiiiii palju asju ootab juba näitamist :D
Posted by Picasa

Tuesday, May 5, 2009

COPTIC BINDING näide

Näitan teile näidistena kõikide kursuste tehnikad, esimesena alustan siis coptic bindinguga. Kasutan ingliskeelset nime, kuna teil endal on ka hea leida ja orjenteeruda köitmise tehnikates selle nimega, pluss eesti keeles on nendel stiilidel väga veidrad nimed ;)
Coptic binding kujutab endast kaante külge õmmeldud märkmikku.
See on ideaalne võimalus eraldi valmistada kaaned, lastes fantaasial pööraselt lennata :)
Õmblemiseks kasutatakse paksemat nööri...iiris on hea näiteks ( mitte kasutada lõnga) sest nööri peab korduvalt tugevalt sikutama ja aukudest läbi viima, seega ta peab olema tugev ja vastupidav. Kuna enamus niiti jääb seljale näha, siis soovitan kasutada efektseid või värvilisi.
Kuna leheplokid õmmeldakse eraldi üksteise külge, siis on see raamat hästi liikuv (380 kraadi) ja seetõttu on kaante tegemine lihtsam kui jaapani köite puhul. kuna sul on papitükk millel ilusasti kõik neli külge keeratakse ja kaetakse tugevama paberiga seest (meenub nüüd kuidas see siselehe asi oli ;) ?).
Igastahes selline põnev elukas on see coptic binding....
Kursusele siis palun kaasa võtta:
  • soovitud paberid
  • kaane katmiseks materjal
  • pael õmblemiseks
  • sukanõel
  • liim (soovitan momenti)
Kursus toimub Tartus Roosi Äris 20. mail algusega 17.00
Aitähh neile, kes juba kursusele on ennast kirja pannud ja loodetavast tekitasin mõnes veel huvi :)
Posted by Picasa

Sunday, May 3, 2009

Kutsun kursusele!

Kes on mul kodukal näinud, siis on terve mai kuu ja ka tulev juuni täis planeeritud erinevaid kursuseid. Seega kõik Tartu kandi rahvas ja ka Tallinna poole omad, kes te nii kaua ootasite sealset köitmiskursust, vaadake üle kursused ja äkki leiate midagi huvitavat, millega oma meisterdamisesooloikat treenida ;)
Kõik need kursused on tehtavad ka hiljem kodus, sest õpetan koduste vahenditega tegema!
http://vikimeisterdab.edicypages.com/uritused
Ja pange ennast kiirelt kirja, sest kohtade arv on piiratud ;)
Eriti on oodatud mitte käsitöölised, sest pole midagi mõnusamat siin elus, kui pidev enesetäiendamine ja millegi uue õppimine ;)
Ise võtan ka kaasa käega puutumiseks erinevad näited .
Väike tutvustus ka (pildid netist)
KLIISTRIPABER
OPTIC BINDING

ÕMBLUSETA FOTOALBUM

PAELTELE ÕMMELDUD MÄRKMIK

ISETEHTUD PABER

Meisterdama seltsimehed!
Posted by Picasa